22-FREE Vegan Nagellak
Gratis Verzending Vanaf €25,-
Made in Germany

Uzouri’s In’s en Out’s

In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over onze nagellak. Vragen als: ” Hoe breng je de nagellak aan?”  ‘Welke ingrediënten gebruiken we?” en ” Welke verzorgingsproducten zijn handig om te gebruiken? beantwoorden we in deze blog.  

Nagelverzorging

Bij Uzouri staat nagelverzorging hoog in het vaandel. We raden dan ook altijd aan om naast onze nagellak onze verzorgingsproducten te gebruiken.

Welke producten zitten er in de verzorgingslijn van Uzouri?

De verzorgingslijn van Uzouri omvat een Top & Base Coat, Himalaya Nail Oil en nagellakremover.

Zijn een top en base coat altijd nodig?

Voor het beste resultaat adviseren wij altijd onze Top & Base Coat 2-1 lak te gebruiken. Naast het beste resultaat zorgt deze lak er ook nog voor dat je nagels en nagellak goed beschermd blijft.

Wat doet de Himalaya Nail Oil voor mijn nagels?

De Himalaya Nail Oil voedt je nagels en nagelriemen en zorgt ervoor dat je nagels steviger aanvoelen.

Aanbrengen van de nagellak

Hoelang duurt het voordat mijn nagellak droog is?

Nadat je een basislaag, twee lagen nagellak en een toplaag hebt aangebracht, zal het ongeveer 15 minuten duren voordat je nagels droog zijn. Hoewel je nagels na deze tijd droog aanvoelen, zijn je nagels pas twee tot drie na het lakken volledig droog. Hou hier rekening mee als je de deur uitgaat.

Hoe lang moet ik wachten met het aanbrengen van mijn top coat na het lakken van mijn nagels?

Een laag nagellak heeft ongeveer 30 tot 60 seconden nodig om te drogen. Dit is ongeveer de tijd die de gemiddelde persoon nodig heeft om al zijn nagels te lakken, dus zodra je al je nagels hebt gelakt, moet je klaar zijn om de volgende laag aan te brengen. Als je twee lagen hebt aangebracht, kun je weer bij de eerste nagel beginnen met je top coat.

Mijn nagellak blijft niet lang zitten. Wat kan ik doen om mijn nagellak langer te laten zitten?

Om je nagellak langer te behouden, kun je onze Top & Base Coat 2-1 lak gebruiken om de hecting te verbeteren. Zorg er daarnaast voor dat je twee lagen nagellak gebruikt en 30 tot 60 seconden wacht met het aanbrengen van een volgende laag.

Moet ik Uzouri nagellak schudden voor het aanbrengen?

Schudden kan bubbels veroorzaken. Rol in plaats daarvan het flesje gewoon ondersteboven tussen je handen.

Als een flesje nagellak lange niet tijd is gebruikt en de kleur daardoor ongelijkmatig lijkt, moet ik het dan schudden?

Als een flesje van Uzouri voor een langere tijd niet is gebruikt, kan de inhoud gaan schiften. In dit geval moet je het flesje goed schudden een geruime tijd voordat je gaat lakken. Dit zorgt ervoor dat de lak de tijd heeft om tot rust te komen. Zo kunnen eventuele luchtbellen die zijn ontstaan, de tijd krijgen om weer naar de oppervlakte te stijgen. 

Hoe vaak kan ik mijn nagels lakken met een potje nagellak?

Je kan ongeveer 30 keer je nagels lakken met één potje nagellak. Als je het uit direct licht houdt, de hals van het flesje na elk gebruik schoonmaakt en de dop goed dichtdraait, kun je maximaal gebruik maken van de kleur.

Heb je een UV of LED licht nodig om onze nagellak aan te brengen?

Nee je hebt geen UV of LED licht nodig om onze nagellak aan te brengen.

Verwijderen van de nagellak

Hoe verwijder ik hardnekkige glitter nagellak?

Doordrenk je wattenschijfje met nagellakremover en laat het 30 seconden op de nagel zitten voordat je het verwijdert.

Hoe kan ik bij het verwijderen van rode of donkere tinten voorkomen dat de nagellak vlekken op de huid maakt?

Doordrenk het watje met nagellakremover en laat het 5 seconden op de nagel zitten. Trek het wattenschijfje verticaal langs de nagel van nagelriem tot punt – wrijf nooit horizontaal heen en weer. Vouw het watje dicht en verwijder de resterende nagellak door het watje verticaal langs de nagel te trekken.

Waarom zien nagels er wit of droog uit na het verwijderen van nagellak?

Nagellakremover droogt de nagelplaat tijdelijk uit waardoor de nagels droger lijken dan ze in werkelijkheid zijn. Rehydrateer met onze Himalaya nagelriemolie aan het einde van elke verwijderingsbeurt.

Houdbaarheid

Hoelang is Uzouri nagellak houdbaar?

Onze nagellak is ongeopend 24 maanden houdbaar.

Hoe kan ik de houdbaarheid van mijn nagellak verlengen?

Met de juiste verzorging kan Uzouri nagellak tot twee jaar meegaan. Hooud de hals van het nagellakflesje altijd schoon en bewaar het flesje op een koele plaats, uit direct zonlicht. Zorg er daarnaast voor dat de dop na elk gebruik goed wordt afgesloten om onnodige uitdroging van de nagellak door lucht te voorkomen.

Waarom ziet de kleur in een ouder flesje er anders uit dan in mijn nieuwe flesje met dezelfde kleur van Uzouri?

Door veroudering van de bestanddelen van de nagellak kunnen de kleuren na verloop van tijd vervagen, vergelen of verschuiven. Dit kan ervoor zorgen dat de kleur in een ouder flesje nagellak er anders uitziet dan in een nieuwer flejse nagellak van Uzouri.

Veiligheid & Testen

Is de nagellak van Uzouri schadelijk voor je lichaam?

De nagellak van Uzouri is getest volgens de strengste regelgeving ter wereld. Daarnaast is Uzouri vrij van 22 schadelijke stoffen en daardoor een stuk minder slecht voor je lichaam dan nagellak waarin deze stoffen wel te vinden zijn.

 Zijn onze producten hypoallergeen?

 Onze nagellak kan niet als hypoallergeen worden beschouwd. Raadpleeg daarom altijd voor aanschaf onze lijst met ingrediënten.

 Test Uzouri op dieren?

Onze producten zijn niet getest op dieren. We gebruiken als merk alternatieve testmethodes.  

Ingrediënten & Verpakking

Wat betekent 22+ vrij?

Uzouri nagellak is vrij van 22 schadelijke stoffen die normaalgesproken wel in nagellak te vinden zijn. Een lijst met ingrediënten die niet te vinden zijn in onze nagellak is hier te vinden.

Wat zit er dan wel in jullie nagellak?

Uzouri maakt gebruik van plantaardige producten zoals aardappel, rode biet en spelt. Dit maakt Uzouri uiterst geschikt voor vegans.

Maken jullie gebruik van een duurzame verpakking voor jullie ingrediënten?

Wij maken gebruik van gerecycled verpakkingsmateriaal.